Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Esclata el Cas Wilson

Títol

Esclata el Cas Wilson

Descripció

El 30 de juliol havien caigut a la plaça Llucmajor de Barcelona dos militants d'ETA, Wilson i Txiqui. Aquestes detencions formaven part d'un operatiu policial contra ETA conseqüència de la infiltració de "Lobo". El primer estava acusat de ser el cervell que havia planificat l'assassinat de Carrero Blanco. Quan el van detenir a Barcelona, duia una agenda on figurava el nom i el telèfon de Huertas Clavería i, en la seva declaració, va confessar que havia mantingut contactes personals amb el periodista.

La Direcció General de Seguretat ho va fer públic el 4 d'agost i es feia saber que també s'havia detingut a un estudiant de medecina, una jove de Vitoria, un monjo de Montserrat (amic de Huertas) i 3 monges. Això va suposar el segon processament i la incomunicació a la 5a. galeria de la Model (la dels presos perillosos) d'en Huertas. Es vivien els últims mesos del franquisme. Unes setmanes més tard, Txiqui seria un dels darrers afusellats pel Règim, al setembre de 1975.

Autor

La Prensa

Data

1975-08-05

Drets

Copyright

Idioma

ESPANYOL ES

Tipus

text

Identificador

Arxius

wilson1200.jpg

Col·leccions

Citació

La Prensa, “Esclata el Cas Wilson,” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 21 abril de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/60.