Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Inici > exposicions > Cap de turc, bandera de llibertat: Josep Maria Huertas > Publicació de "Vida erótica subterránea"
L'article...

L'article

El 7 de juny de 1975 es publicà al diari Tele/eXpres aquest reportatge. Feia un repàs històric de la vida sexual dels barcelonins des dels anys 20 fins als 60. Al paràgraf "A la derecha, el pecado", una frase diu: "Un buen número de mueblés estaban regentados por viudas de militares, al parecer por las dificultades que para obtener permiso para abrir alguno hubo después de la guerra". Per aquesta frase, Josep Maria Huertas va ser acusat d'injúries a l'exèrcit i jutjat i condemnat en consell de guerra sumaríssim.

"Vida Erótica..." es publicà a Tele/eXpres el 7 de juny de 1975

Reacció dels militars ...

Reacció dels militars

Jordi Montaner, periodista i amic, va avisar a Huertas Clavería de la reacció dels militars. Complia el servei militar a Capitania General a Barcelona, al departament de premsa, quan es publicà l'article a Tele/eXpres.

Ell i Maria Favà, periodistes tots dos, eren companys de Huertas Claveria a la redacció de Quatre Cantons, revista local del Poblenou. En aquesta gravació, parlen de la reacció dels militars davant la publicació de l'article "Vida erótica...", des dels comentaris informals amb periodistes, a les maniobres militars denominades "Operación Rebeco", fins a la sol·licitud per part dels serveis jurídics de Capitania d'una còpia del reportatge.

Jordi Montaner parla amb Maria Favà sobre la reacció dels mlitars davant el reportatge 

Entrevista a la revist...

Entrevista a la revista Canigó

Tres dies abans de ser empresonat, Huertas Claveria concedí una entrevista a la revista Canigó. Parlava del que era per ell el periodisme i les limitacions que patia en aquells dies, de la formació dels futurs periodistes, ... L'entrevista va veure la llum estant Huertas a la presó.

L'entrevista a Canigó es va publicar a l'agost amb Huertas ja empresonat