Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Inici > exposicions > > Coneixent a Huertas Clavería
Resum biogràfic...

Resum biogràfic

L'obra periodística de Huertas començà el 1963 i es perllongà de manera ininterrompuda fins a la seva mort, el 2007. Es calcula que escrigué o col·laborà en la redacció de prop de 100 llibres i 6.000 articles. Considerat un dels referents contemporanis del periodisme català, Huertas practicà un periodisme social i de proximitat, molt vinculat als moviments socials i als problemes dels barris de Barcelona. Per aquest motiu és considerat un dels més importants cronistes contemporanis de la ciutat.

L'any 1966 fou un dels impulsors del Grup Democràtic de Periodistes, associació clandestina que treballà per la defensa de la llibertat de premsa durant la Dictadura. Al maig de 2006, fou escollit degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, càrrec que ocupà fins a la seva mort, deu mesos més tard.

Pàgina biogràfica a Viquipèdia

A la redacció de Tele/eXpres amb Ernest Callís [Fotografia cortesia de Manel Armengol]

Obra periodística...

Obra periodística

Pàgina web en la qual han treballat estudiants de dues promocions diferents (cursos 2007- 2008 i 2008-2009) dels Ensenyaments de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Coordinats pels professors Jaume Guillamet i Marcel Mauri, els estudiants han realitzat una exhaustiva recerca hemerogràfica de l’obra publicada per Huertas Claveria.

Gràcies al llistat d’articles i publicacions que el mateix Huertas va anar fent al llarg de la seva carrera, els estudiants van poder dirigir la recerca cap a aquells diaris i revistes en els quals va col·laborar. En totes les publicacions, els alumnes van fer recerca hemerogràfica per localitzar els articles del periodista. A partir d’aquí, es va procedir a la catalogació i a l’anàlisi parcial d’alguns dels textos més significatius. Amb les dades obtingudes, es van elaborar biografies periodístiques del pas de Huertas en cadascuna de les publicacions.
Un llegat en 92 obres ...

Un llegat en 92 obres

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona dedicà el número 101 de la seva revista, La Veu del Carrer, a Huertas Clavería amb motiu de la seva mort. Ell li havia donat suport i col·laboració en múltiples ocasions. Escrivien sobre el seu company i amic, entre d'altres, María Eugenia Ibañez, Josep Martí Gómez, Eugeni Madueño, Jaume Fabre, Marc Andreu o Maria Favà.

La Veu del Carrer núm. 101

Adéu a un mestre ...

Adéu a un mestre

La revista Capçalera del Col·legi de Periodistes de Catalunya va publicar un monogràfic amb reportatges, opinions, reculls de premsa, antologia de textos i fotografies com a reconeixement a la trajectòria professional del periodista Josep Maria Huertas Clavería que morí sent degà de l'entitat.

Monogràfic de la revista Capçalera aparegut al març de 2007