Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

O qualitat o res. Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania

Títol

O qualitat o res. Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania

Descripció

El Report.cat –mitjà digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya– va publicar aquesta carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania. L'article, que inicialment es va impulsar des de Catalunya, va començar ràpidament a rebre adhesions de tot l'Estat fins a arribar als 571 adherits. El conjunt de signants representen una part important del sector, ja que hi ha fotògrafs que treballen en grans diaris, revistes, digitals, agències i mitjans locals. En el text, s'alerta de les condicions en què actualment els fotoperiodistes han d'exercir la seva feina –enmig de la precarietat i nombrosos acomiadaments–, així com de pèrdua de poder de decisió de les seccions de fotografia i de la progressiva desaparició dels editors gràfics. També adverteixen que els mitjans de comunicació estan acostumant els lectors a una informació de baixa qualitat amb una profusió d'imatges planes sense intenció ni valor periodístic.
Davant d'aquesta situació, els signants aposten per la visió diferenciada, crítica, innovadora i creativa del fotògraf, reivindiquen la importància d'una premsa responsable i aposten per un periodisme independent i rigorós que permeti recuperar la credibilitat que han perdut els mitjans de comunicació.

Autor

Alcázar, Sergi; Battista, Gianluca; Calderer, Cristina; Estévez, Alberto; Jiménez, Ana; Play, Jordi; Pons, Elisenda

Editor

Col·legi de Periodistes de Catalunya

Data

2018-05-15

Drets

Copyright

Idioma

CATALÀ CAT

Tipus

text

Arxius

_C1A2024-01.jpeg
Carta Oberta Fotoperiodistes_cat.pdf
NP_150518 CARTA OBERTA FOTOPERIODISTES.pdf

Citació

Alcázar, Sergi; Battista, Gianluca; Calderer, Cristina; Estévez, Alberto; Jiménez, Ana; Play, Jordi; Pons, Elisenda, “O qualitat o res. Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania,” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 23 juliol de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/546.