Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Signatura del conveni de col·laboració entre el Consell de la Informació de Catalunya i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Títol

Signatura del conveni de col·laboració entre el Consell de la Informació de Catalunya i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Matèria

Ètica periodística
Consell de la Informació de Catalunya
Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Descripció

Signatura del conveni de col·laboració entre el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), representat pel seu president, Roger Loppacher, i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), representat per la seva presidenta, Llúcia Oliva.

El conveni recull la col·laboració en la tramitació de les queixes i les reclamacions que les persones usuàries dels mitjans de comunicació presentin davant aquestes entitats i que puguin incidir en l’àmbit de les competències de cadascuna de les entitats.

Per una banda, el CAC es compromet a trametre al CIC totes les queixes i/o les reclamacions formulades per part dels ciutadans que, segons el parer del CAC, facin referència a un pretès incompliment del seu Codi deontològic, sense perjudici de l’exercici, per part del CAC, de les competències i les atribucions que li corresponen legalment.

Per l’altra, el CIC es compromet a trametre al CAC totes les queixes que es refereixin a matèries incloses dins de l’àmbit de competència del CAC, sense perjudici de les funcions que exerceix el CIC com a entitat privada d’autoregulació.

Per tal de fer el seguiment del conveni, es decideix crear una comissió integrada per dues persones, representants de cadascuna de les entitats signants.

El CIC és una entitat constituïda pel Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) destinada a esdevenir un òrgan d’arbitratge privat i independent amb la finalitat de vetllar per l’acompliment dels principis d’ètica professional periodística que conté el Codi deontològic aprovat per la Junta de Govern del CPC.

Per rebre l’arbitratge del CIC, qualsevol persona pot presentar una queixa per la lesió comesa per un mitjà de comunicació. No obstant això, el CIC pot actuar d’ofici davant qualsevol assumpte que consideri de transcendència. Les seves resolucions vinculen les parts que accepten l’arbitratge voluntàriament.

Autor

Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Data

2013-05-31

Drets

Creative Commons: Reconeixement – No Comercial – Sense Obra Derivada (by-nc-nd)

Tipus

imatge

Arxius

2013ConveniCIC-CAC.JPG

Citació

Consell de l'Audiovisual de Catalunya, “Signatura del conveni de col·laboració entre el Consell de la Informació de Catalunya i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya,” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 19 juny de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/215.