Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Inici > exposicions > > Destitució del càrrec sindical
Ple de l'Agrupaci...

Ple de l'Agrupació de Premsa de Barcelona

Huertas Clavería era en el moment de la seva detenció representant sindical dels seus companys de Tele/eXpres. Al cap de pocs dies del seu empresonament, l'Agrupació de Premsa pren els acords de sol·licitar la llibertat provisional de Josep Maria Huertas i de buscar la protecció jurídica pels informadors.

El mateix dia, la Delegació Provincial de Sindicats suspenia "provisionalment" els acords. Es desencadenà una allau de protestes. Els càrrecs sindicals lliuraven un escrit el 31 de juliol de 1975 en una reunió del Comitè Executiu demanant una rectificació.

L'Agrupació de Premsa de Barcelona tirà un pols al Sindicat Provincial de la informació

Suspensió i recuperaci...

Suspensió i recuperació del càrrec sindical

L'endemà que la Direcció General de Seguretat publiqués la nota que Wilson havia tingut contactes amb Huertas Clavería, se suspenia a aquest últim del seu càrrec sindical. Aquesta sanció va allargar-se fins sis mesos després de la sortida de la presó.

Huertas va haver de demanar la restitució del seu càrrec al setembre de 1976

La Transició va començ...

La Transició va començar molt abans

Treball que Josep M. Huertas realitzà per a ésser publicat a "Cuadernos para el Diálogo". L'any 1973 es preparaven unes eleccions parcials a l'Associació de la Premsa de Barcelona i el Grup Democràtic de Periodistes fou cridat per Santiago Nadal, llavors president de l'entitat, per a arribar a una entesa electoral amb la candidatura que com a vicepresident encapçalava Carles Sentís. El Grup decidí que, pel cap baix, havien de tenir dos llocs. El Grup no va renunciar a presentar-se, però es deixaren vacants els càrrecs que havien pactat –Josep Maria Cadena i Pere Oriol Costa-. Així, d'acord amb el reglament que regia, ja van tenir dos llocs assegurats des d'abans de les eleccions. La candidatura del Grup fou encapçalada per Manuel Vázquez Montalbán i va haver-hi una tercera candidatura que encapçalava Javier Comín.

La Asociación de la Prensa de Barcelona (1966-1973)