Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

L'origen del Codi (documental)

Títol

L'origen del Codi (documental)

Matèria

Ètica periodística

Descripció

Amb la voluntat de reconèixer l’esforç, l’encert i el compromís ètic de tots els periodistes que ara fa 30 anys van fer possible la promulgació del Codi Deontològic, el Consell de la Informació de Catalunya ha editat el documental L’origen del Codi, per deixar testimoni de com es va gestar aquesta declaració de principis de la professió periodística. El treball s’ha presentat en la cloenda del cicle “Els reptes ètics del periodisme”, organitzat conjuntament
pel CIC, el Col·legi de Periodistes i les universitats catalanes amb estudis de Periodisme, per reflexionar sobre la vigència del Codi i celebrar-ne el seu 30è aniversari.
Amb aquest treball, el CIC ret homenatge als companys que, havent començat la seva vida professional al final de la dictadura, van saber entendre que la ètica era consubstancial al periodisme. I per això, al recordar-los, el CIC manté que el compliment del Codi Deontològic és la millor garantia d’un periodisme al servei de la llibertat, la pluralitat democràtica i al dret de tot ciutadà a una informació veraç i contrastada.

Autor

Consell de la Informació de Catalunya
Col·legi de Periodistes de Catalunya

Editor

Consell de la Informació de Catalunya

Data

2022-12

Contribuïdor

Col·legi de Periodistes de Catalunya
Alsius, Salvador
González Cabezas, José Ramón
Basté, Carme

Drets

Creative Commons: Reconeixement – No Comercial – Sense Obra Derivada (by-nc-nd)

Relació

Documental sobre el 30è aniversari del Codi Deontològic

Idioma

CATALÀ CAT

Tipus

multimèdia

Identificador

Durada

18 m

Arxius

Captura de pantalla 2022-12-19 143152.jpg

Citació

Consell de la Informació de Catalunya i Col·legi de Periodistes de Catalunya , “L'origen del Codi (documental),” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 15 abril de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/669.