Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Notes de premsa Jornada "La nova ètica de la comunicació en temps de fake news"

Títol

Notes de premsa Jornada "La nova ètica de la comunicació en temps de fake news"

Descripció

Les jornades organitzades pel CIC pretenen facilitar eines als professionals i totes les persones de la nostra societat que aspirin a formar part de comunitats connectades, amb uns governs i mitjans de comunicació transparents. L’objectiu és la cerca d’una cultura comunicativa que faciliti la diversitat, distingir entre la informació de qualitat i la que difon l’escàndol, el rumor i la falòrnia amb cobertures impúdiques i populistes que atempten contra els fonaments socials i culturals.
Es tracta d’analitzar com el periodisme, malgrat la important crisi que acara, pot inculcar una ètica dels valors a la seva tasca i promoure una comunicació més responsable. D’acord amb els consells de premsa europeus, advoquem per un mapa de ruta detallat per equilibrar el dret a la informació, la llibertat de premsa i els drets humans, i particularment una nova ètica de la informació que proporcioni una narrativa positiva sobre l’autoregulació dels mitjans al servei del bé públic.

Autor

Consell de la Informació de Catalunya

Data

2019-04-30

Drets

Creative Commons: Reconeixement – No Comercial – Sense Obra Derivada (by-nc-nd)

Relació

Part de La nova ètica de la comunicació en temps de fake news

Arxius

ndp-el-consell-de-la-informacio-de-catalunya-fara-un-cicle-de-xerrades....pdf
ndp-La intel·ligència social dels periodistes, la millor arma contra les falsedats.pdf

Col·leccions

Citació

Consell de la Informació de Catalunya , “Notes de premsa Jornada "La nova ètica de la comunicació en temps de fake news",” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 21 juliol de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/566.