Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cicle Futur 2014-2015. Com explicar històries periodístiques amb software i dades?

Títol

Cicle Futur 2014-2015. Com explicar històries periodístiques amb software i dades?

Matèria

Periodisme d'investigació

Descripció

ProPublica, un dels mitjans independents més prestigiosos del moment, va dedicar tot un any a una investigació per demostrar una de les tragedies mediambientals més silenciades dels Estats Units fins a la data: la pèrdua dels aiguamolls de Lousiana. Amb imatges satèl·lit, fotografies, mapes interactius, dades i àudio van demostrar com una gran part d’aquest Estat s’ha esvaït sota els peus dels seus residents. El periodista Al Shaw donarà els detalls d’aquest gran treball i explicarà com el periodisme actual va molt més enllà d’explicar històries només amb paraules i fotografies.

D’altra banda, la periodista d’investigació científica Elisabetta Tola n'explicarà les complicacions de fer periodisme de dades i de qualitat a Itàlia, un dels pocs països d’Europa encara sense Llei de Transparència. Tot i així, Datajaournalism.it és un dels llocs de referència al parlar de periodisme innovador i de denúncia d’Europa.

Autor

Shaw, Al; Tola, Elisabetta

Editor

Col·legi de Periodistes de Catalunya

Data

2015-06-04

Contribuïdor

Peiró, Karma

Drets

Copyright

Relació

Part de Cicle Futur

Idioma

ANGLÈS EN
ESPANYOL ES

Tipus

multimèdia

Identificador

Durada

2h2'

Arxius

A0008-338x225.jpg
periodismedatos.jpg

Col·leccions

Citació

Shaw, Al; Tola, Elisabetta, “Cicle Futur 2014-2015. Com explicar històries periodístiques amb software i dades?,” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 18 juliol de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/292.