Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Sentència: 2 anys de presó

Títol

Sentència: 2 anys de presó

Descripció

Octavi Pérez-Vitoria, en el seu escrit de Conclusions Provisionals, insistí en la innocència de Huertas Clavería i sol·licità la seva absolució. Demanà al Tribunal que fos citat Manuel Ibáñez Escofet, director de Tele/eXpres. També, demanà que fossin admesos com a prova els testimonis de diferents personalitats. El capità general desestimà la petició de la defensa. En el consell de guerra, no hi serien presents els testimonis a favor de la innocència de Huertas.

El 26 d'agost de 1975, a les 9 h, s’inicià el consell de guerra contra Josep Maria Huertas a la sala de Consells de Guerra del Govern Militar de Barcelona. La sala s’omplí de gom a gom i la gent esperava en va al carrer poder entrar a la sala de la vista. A la mateixa sala, mesos abans, s’havien celebrat els consells de guerra d’en Puig Antich, Pons Llobet i Solé Sugranyes. Es llegeixen les diligències del sumari. Sorprèn l’informe policial sobre l’acusat. A les 12’30 h Josep Maria Huertas començà a respondre les preguntes que li plantejaven primer el fiscal i posteriorment el seu advocat defensor. 45 minuts contestant preguntes. Ibáñez Escofet va ser l’únic testimoni de la vista. El seu interrogatori durà 10 minuts. Tothom esperava una aferrissada defensa d’en Huertas.

El consell de guerra va durar tres hores i l’acta del judici i la sentència es van fer públiques aquell mateix dia. L’advocat va recórrer la sentència i el capità general va desestimar aquell recurs firmant l’aprovació definitiva de la sentència condemnatòria. La feia complir el 30 d’agost.

Autor

Espanya. Ejército. Capitanía General de la 4a Región Militar

Data

1975-08-26

Drets

Copyright

Idioma

ESPANYOL ES

Tipus

text

Identificador

Arxius

sentencia_1.jpg

Col·leccions

Citació

Espanya. Ejército. Capitanía General de la 4a Región Militar, “Sentència: 2 anys de presó,” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 26 maig de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/287.