Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Material gràfic de la xerrada sobre l’autoregulació a la Universitat de Vic a càrrec de Roger Jiménez (CIC)

Títol

Material gràfic de la xerrada sobre l’autoregulació a la Universitat de Vic a càrrec de Roger Jiménez (CIC)

Matèria

Consell de la Informació de Catalunya
Autoregulació periodística

Descripció

Xerrada sobre l’autoregulació a la Universitat de Vic

“Uns mitjans de comunicació veraços, acurats, equilibrats i responsables són essencials per a la nostra democràcia. Una premsa lliure ajuda a mantenir una societat forta i és necessari fer-la públicament transparent i disposada a donar explicacions en tot moment, de la mateixa manera que la premsa demana que ho facin altres institucions.” El president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, va parlar sobre autoregulació i la funció específica del CIC als estudiants de quart curs de Comunicació de la Universitat de Vic el 8 d’octubre de 2013.

La xerrada, il·lustrada amb exemples concrets de mala praxi d’alguns mitjans de comunicació, com ara la cobertura sobre la mort de la nena Asunta Basterra a Galícia, es va orientar també a la necessitat que els periodistes s’esforcin a combinar l’exercici de la llibertat d’expressió amb la màxima responsabilitat. Casos com el de la nena Asunta plantegen, una vegada més, la importància de reflexionar sobre els problemes ètics que es presenten i demanar-se què passaria si la situació s’invertís i el professional de la informació fos la persona sobre la qual s’informa.

Autor

Consell de la Informació de Catalunya

Data

2013-10-08

Drets

Creative Commons: Reconeixement – No Comercial – Sense Obra Derivada (by-nc-nd)

Tipus

esdeveniment

Arxius

2013XerradaVic.jpg

Citació

Consell de la Informació de Catalunya, “Material gràfic de la xerrada sobre l’autoregulació a la Universitat de Vic a càrrec de Roger Jiménez (CIC),” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 13 abril de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/208.