Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Presentació de l'informe “La experiencia de 15 años del Consejo de la Información” a la II International Conference on Media Ethics (Sevilla)

Títol

Presentació de l'informe “La experiencia de 15 años del Consejo de la Información” a la II International Conference on Media Ethics (Sevilla)

Matèria

Codi Deontològic
Consell de la Informació de Catalunya
Queixes

Descripció

El Consell de la Informació de Catalunya va estar present al II Congrés Internacional d’Ètica als mitjans de comunicació que organitzà la Universitat de Sevilla la primera setmana d’abril de 2013. La presidenta del CIC, Llúcia Oliva, va presentar l’estudi sobre l’experiència de 15 anys d’activitats del Consell de la Informació de Catalunya, i el conseller del CIC Roger Jiménez, una comunicació relacionada amb els corresponsals de premsa a l’estranger.

El Congrés va reunir, a la Facultat de Comunicació de la Universidad de Sevilla, a més d’un centenar de professionals que van debatre sobre els reptes ètics de la pràctica periodística.

Durant la darrera jornada, sota el títol La profesión periodística frente a los retos éticos, van intervenir entre d’altres, la presidenta de la Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE), Elsa González, qui va afirmar que “la sortida de professionals consolidats redueix la qualitat del periodisme”. González va destacar que “sense credibilitat no existeix el periodisme, perquè el professional de la informació aporta aquest plus de qualitat, contextualitza, destaca el que és fonamental, contrasta fonts, i ho explica, o hauria de fer-ho, bé”. En aquesta mateixa línia es va pronunciar també la presidenta del CIC, Llúcia Oliva, qui va declarar que les queixes més habituals que rep el CIC són sobre el racisme i la xenofòbia. Tanmateix va destacar que els criteris 12, 2, 1 i 9 del Codi Deontològic són els que més s’han vulnerat, segons l’estudi fet públic pel CIC.

Autor

Oliva, Llúcia
Consell de la Informació de Catalunya

Data

2013-04-04

Drets

Creative Commons: Reconeixement – No Comercial – Sense Obra Derivada (by-nc-nd)

Idioma

ESPANYOL ES

Tipus

text

Document Viewer

Arxius

2013Sevilla.jpg
2013Sevilla2.jpg
2013Sevilla.pdf

Col·leccions

Citació

Oliva, Llúcia i Consell de la Informació de Catalunya, “Presentació de l'informe “La experiencia de 15 años del Consejo de la Información” a la II International Conference on Media Ethics (Sevilla),” Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, consulta 13 abril de 2024, https://omeka.periodistes.cat/items/show/182.