Cerca utilitzant aquest tipus de consulta:

Cerca només aquests tipus de registres:Cerca avançada (només ítems)

Repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Inici > Crèdits

Crèdits

L'any 2015, es compleixen 40 anys de la publicació de "Vida erótica subterránea" del periodista Josep Maria Huertas Clavería​. Aquest reportatge va desencadenar la reacció dels militars que el jutjaren en consell de guerra sumarí​ssim i va acabar empresonat. La indignació davant aquests fets va ser tan gran que la solidaritat envers el periodista va portar a la primera vaga de premsa des del final de la Guerra Civil i a la primera​ ​ manifestació autoritzada​. L'anomenat Cas Huertas va convertir al periodista en un símbol de la llibertat d'expressió​​.​ ​

​​Aquesta exposició vol retre homenatge a​ ​ ​qui morí sent Deg​à del Col·legi de Periodistes​ demostrant, una vegada més, la seva vocació​ ​ de servei a la seva professió​ i a la societat​​.

La realització s'ha portat a terme al llarg de l'any 2015 des del Centre de Documentació Montserrat Roig​​. Coordinació: Carme Teixeiro. Documentalista: Xènia Terrones. Dissenyador: Toni Fornés.​ ​Gravació testimonis: Ignasi Renom​​. Participants:​​ Araceli Aiguaviva, Marc Andreu, Manel Armengol, Ernesto Bravo, Juanjo Caballero, Núria de José, ​Adelais de Pedrolo,​ Pepe Encinas,​ Jaume Fabre, Maria Favà, Miquel García (Televisió de Catalunya)​,​ Núria Iceta (L'Avenç), Isabel Juncosa (ICAB), Manu López, Jos​ep Martí Gómez, Jordi Montaner,​ ​Andres Naya (Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona), Jordi Negre,​ Isidre Ramos, Antoni Ribas,​ Montserrat Rius, Humbert Roma, ​Mossen Joan Soler, Universitat Pompeu Fabra​ - Estudis de Periodisme ​.​ Moltes gràcies a tots!